• Slide background

  AKTÍV ÉLETMÓD KÖZPONT

  NÁLUNK AZ EGÉSZSÉGE JÓ KEZEKBEN

  Sportlehetőségek, gyógy-, és frissítő masszázs
  szauna, szolárium, jóga, TRX

  Slide background

  VÁRJUK ÖNT A BOHÉMTANYÁN!

  PROFI LOVASOKTATÁS

  GYERMEKEKNEK PÓNI
  Slide background

  VITAL LIGET

  csoportos lehetöségek táborok Csapatépítés Rendezvényszervezés
  Slide background

  HEGYIKRISTÁLY ÖKO-PARK

  Nálunk mindenki jól érezheti magát!

  LEGÉNYBÚCSÚ, LEÁNYBÚCSÚ, RENDEZVÉNYEK LEBONYOLÍTÁSA

  -

  Küldjön üzenetet!

  Írjon kollégánknak, aki hamarosan válaszol kérdésére, vagy felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Üdvözöljük Felsötárkányban!

  Felsőtárkány egy palóc település a festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között, a Bükk hegység kapujában, Heves megye északkeleti határán, a bor városától Egertől 6 km-re. Felsőtárkány külterülete 90%-ban erdőséggel borított. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, mely nagyvadfajokban és növényfajokban is rendkívül gazdag.
  A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település. A kiránduló turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül a lovaglásig lehetőségük van a településre látogatóknak a szabadidő kellemes eltöltésére és a pihenésre. A bővízű sziklaforrásból duzzasztással kialakított tó környéke festői szépségű és kedvelt pihenőhely. A tó környéke szépen parkosított, kedvelt kirándulóhely. Az itt felállított szabadtéri színpad kulturális rendezvényeknek ad helyet. Három tanösvény csomópontja található itt, a parton szabadtéri színpadot hoztak létre.
  A tó közeléből indul a Felsőtárkányi erdei kisvasút. A Felsőtárkányi Erdei Vasút a Bükk-hegységben található, nem messze Egertől északra. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni és pihenni vágyókat, de természetesen különvonat más napokra is rendelhető.
  Felsőtárkány www.felsotarkany.hu
  Eger, a túristaközpont

  A tájegység legfőbb építészeti vonzereje Eger belvárosa.

  Eger Heves megye székhelye a Mátra és Bükk hegységek között az Eger patak völgyében helyezkedik el.

  A több mint 1000 éves múltú város méltán híres művészeti és történelmi értékeiről, gyógyfürdőiről valamint, jelentős oktatási és kulturális központ. Az egri borvidék méltán híres borkultúrájáról is. Itt található Magyarország második legnagyobb bazilikája, a Hild József tervei alapján készült klasszicista stílusú egri főszékesegyház. Ezek mellett számos világhírű múzeummal és műemlékkel is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár.

  Eger látnivalói többek között: a Dobó István Vármúzeum, Egyházi Múzeum, Gárdonyi Géza Emlékmúzeum, Líceum, Specula csillagvizsgáló, Patika Múzeum, minaret, Török Fürdő.

  A környéken sok forrás található, Egerben gyógyforrás táplálja a fürdőt. Az Természeti értékek védelmére a Bükki Nemzeti Park fennhatósága terjed ki. A környék klímája és talajadottságai kedveznek a szőlőtermesztésnek. A borvidék leghíresebb bora a bikavér ami a külföldi piacokon is az ismert borok közé tartozik. Ha erre jár mindenképp látogasson el a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolhatja az egri borvidék legkarizmatikusabb és legismertebb borát, az Egri Bikavért; mártózzon meg a gyógyító hőforrásban Egerszalókon, és tegyen egy kirándulást Szilvásváradra a romantikus Szalajka-völgybe! Megismerkedhet a matyók életével Mezőkövesden, de érdemes meglátogatni a mezőkövesdi Zsóry-fürdőt vagy a bogácsi termálfürdőt is.

   thumb1 Felsőtárkány, a "Bükk kapuja"

   A HEGYIKRISTÁLY ÖKO–PARK, a festői szépségű Bükk-hegység kapujában, egy idillien szép, erdők és hegyek övezte településen, Egertől 6 km-re, Felsőtárkányban található.
   325 m tengerszint feletti magassága és szubalpin jellegű kristálytiszta levegője, természeti kincsei, változatos élővilága, védett- és gyógynövényei, különleges ásványai felejthetetlen élményt nyújtanak az aktív pihenésre vágyóknak és a természet szerelmeseinek egyaránt.